Wie ben ik?

Pieter Kleinjan: “Vanaf 1993 ken ik het onderwijs van binnenuit. Gestart als docent en later verschillende leidinggevende functies bekleed. Sinds 2011 als ZZP-er binnen het onderwijs en de zorg aan het werk. Werken in het onderwijs en de zorg is heel erg leuk. Zowel het werken met jongeren, als ook het leiding geven aan mensen en het aansturen van processen. De combinatie van werken in een sociale organisatie én de vrijheid van het bestaan als ZZP-er ervaar ik zelf als enerverend en uitdagend.

Een paar belangrijke uitgangspunten voor werken in een sociale organisatie vind ik: Iedere medewerker is belangrijk, we doen het werk samen en we werken in en aan een professionele cultuur. Iedereen in de organisatie verdient respect én draagt verantwoordelijkheid.

En dat niet als een mooi statement maar als een dagelijkse werkelijkheid. Cliënten, leerlingen en medewerkers moeten zich eigenaar voelen van het leven, werken en leren in de organisatie.

"Iedereen in de school verdient respect én draagt verantwoordelijkheid."

Mijn interimmanagement-ervaring is tot op heden binnen het onderwijs: VO, PO (incl. cluster 4) en MBO. In de zorg: Gehandicaptenzorg (aansturen KDC en ambulante begeleiding).

Coachings-ervaring met teamleiders, schooldirecteuren en opleidingsmanagers.

Pedagogisch-didactische trainingen gaf ik een aantal jaar in mijn vrije tijd in Ethiopië (Debre Zeit). Verder ontbreekt mij meestal de tijd om zoiets te doen.